OŠTEĆENJE PLOVILA NA ŽIRJU: Poznato tko je, ali ne i zašto je odvezao brodicu

Neobičan prošlotjedni slučaj odvezivanja brodice sa veza na otoku Žirju, koje je prouzročilo njezino oštećenje, ali i kriminalističku istragu protiv krivca, dobio je neobičan ishod.

Naime, Policijska uprava Šibensko-kninska potvrdila je da je privela kraju kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom sa Žirja kojega sumnjiči za kazneno djelo iznude, ali i oštećenje tuđe stvari.

Prema policijskom izvješću, 46-godišnjak je osumnjičen da je između 12. i 14. lipnja na otoku Žirju pokušao naplatiti nepostojeći novčani dug od 38-godišnjaka, te mu je telefonskim pozivima prijetio da će oštetiti ili zapaliti plovilo 38-godišnjaka  koje je na vezu na otoku Žirju, što je kod ovoga izazvalo strah i bojazan.

46-godišnjak se također sumnjiči da je 13. lipnja sa veza u Žirju odvezao plovilo u vlasništvu 50-godišnjakinje, koje je potom nekontrolirano udaralo u obalu i pri tome su nastala oštećenja procijenjena na 10 tisuća kuna.

U policiji su nam potvrdili da još uvijek  nisu ustanovili jesu li kazneno djelo prijetnji 38-godišnjaku i odvezivanje plovila u vlasništvu 50-godišnjakinje u konkretnoj međusobnoj vezi.

Protiv osumnjičenog 46-godišnjaka je podignuta kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a on je završio u pritvoru.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

ODVEZALI JOJ BROD NA ŽIRJU: Osveta ili…?