Njemica ostavila vrelo ulje na štednjaku pa izazvala požar u apartmanu na Rabu

RAB – Novi požar kuhinje, drugi na istom otoku ovog ljeta, dogodio se jučer u kasnim poslijepodnevnim satima u jednom apartmanu u Barbatu na otoku Rabu.

Pukom srećom nitko nije ozlijeđen u požaru koji je nastao zbog obične neopreznosti jedne turistkinje. Požar se dogodio u kuhinji apartmana obiteljske kuće u Barbatu. Očevidom je utvrđeno da je 52-godišnja njemačka državljanka ostavila posudu s vrelim uljem na štednjaku, koje se potom zapalilo.

U požaru je u potpunosti oštećena kuhinja s dnevnim boravkom, dok je dio hodnika i terase ispred apartmana djelomično oštećen i začađen od dima. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 100.000 kuna.

Ovo je, inače, drugi gotovo identični slučaj požara na otoku Rabu tijekom ovogodišnje turističke sezone, a  koji je izazvan zapaljenjem ulja u kuhinji, odnosno nepažnjom gostiju.

Policija stoga još jednom apelira na sve građane i turiste da budu maksimalno oprezni prilikom rukovanja u kuhinji s plinskim i električnim pećima. Također upozoravaju da se kod pripreme hrane, posude s jelom ne ostavljaju bez nadzora na spomenutim pećima ili plinskim i električnim kuhalima.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

NA RABU IZGORIO RESTORAN Počelo u kuhinji, vatrogasci objavili snimku intervencije