OSLADITE SE na sutivanskom festivalu Fantažija o’ ribe

Danas u Sutivanu na otoku Braču počinje Fantažija o’ribe – četverodnevni festival o ribama, ribarima, ribarstvu i lokalnoj ribarskoj tradiciji prikazan kroz filmove, poeziju, izložbe, predstave, baštinu, spizu i muziku.

Festival u organizaciji Turističke zajednice Sutivana želi promovirati ribarstvo i riblje proizvode, a trajat će četiri dana tijekom kojih će posjetitelji i otočani moć uživati u raznolikom programu.

U sklopu festivala pripremljene su kino projekcije filmova maritimne tematike, Pulišelićeva Svađa, s prikazom tradicijskog života ribara, izložba ribarske opreme, predstavljanje tradicijskih vještina (pletenje mreže), te sjajna gastronomska ponuda i glazbeni nastupi.

Festival će se održati na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, ispred crkve Sv.Ivana i na sutivanskoj rivi, s početkom u 21 sat.

Ovaj događaj dio je projekta “Fantažija o’ ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi TZ Sutivan. Događaj je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Više detalja o samom festivalu možete vidjeti na Facebook stranici TZO Sutivan: https://www.facebook.com/visitsutivan

M.B.