Osigurana sredstva za akciju čišćenja otoka Proizd – Poziv na volontersku akciju

VELA LUKA – Dobrovoljno vatrogasno društvo Vela Luka dobilo je financijsku potporu od jedne domaće naftne kompanije  za prijavljeni projekt „Čišćenje plaža otoka Proizd“.

Kroz natječaj Zeleni pojas ove godine je projekt DVD-a Vela Luka, između 280 prijavljenih projekata prepoznat kao značajan za okoliš i samim time vrijedan sufinanciranja.

– Ovim putem zahvaljujemo za financijsku podršku prilikom realizacije ovog projekta. Na ovaj način smo uspjeli osigurati i dio opreme koji ćemo koristiti i u budućim akcijama čišćenja što je za naš proračun značajno. Sve pohvale za inicijativu – kazao je Ivo Šeparović, zapovjednik DVD Vela Luka.

Stoga će se tijekom svibnja odraditi čišćenje plaža otoka Proizd, a uz to će se osigurati i sadnice autohtonog dalmatinskog bilja (ruzmarin i smilje) koje će biti posađene u blizini postavljenih energetskih klupica koje se nalaze na stazicama koje vode do plaža.

Foto: Anđela Šćepanović

Partneri na ovom projektu su Općina Vela Luka i Turistička zajednica općine Vela Luka.

Budući da se radi o otoku, organizacija za prijevoz je dosta složena. Stoga u realizaciji, uz organizatore i partnere, sudjeluju Šumarija Korčula, lokalni prijevoznici, lokalni poduzetnici, članovi lokalnog planinarskog društva Mareta i ostali.

Akcija je, osim ekološkog, i volonterskog karaktera: uskoro će se na facebook stranicama i lokalnim radijima objaviti poziv za zainteresirane volontere. Sudjelovati će moći svi koji žele doprinijeti čišćem okolišu te kvalitetno, korisno i zdravo iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

Stoga pratite facebook stranice DVD-a Vela Luka, Općine Vela Luka, Visit Vela Luka (TZ) i HPD Mareta i uključite se u zajedničku akciju čišćenja našeg Proizda!

I.B.