Organiziraju besplatan trening prepoznavanja ptica na ušću Neretve

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi, koji će se održati 7., 8. i 28. svibnja 2022. na više lokacija na području cijele delte.

U sklopu treninga bit će održano jedno uvodno online predavanje i tri terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i rijetke vrste koje posjećuju lagune na ušću Neretve.

Sudionici će na terenu učiti prepoznavati vrste ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje, a polaznicima će biti osigurani dalekozori i knjige za determinaciju ptica.

Za sudjelovanje u besplatnom treningu prepoznavanja ptica trebate ispuniti online prijavnicu, najkasnije do 3. svibnja, a detaljen informacije možete pronaći na internet stranici udruge BIOM.

Trening se organizira u sklopu projekta „Jadranski seobeni put 4“, koji je fokusiran na zaštitu bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj a što je upravo – delta Neretve. Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA.

J.K.