OREBIĆ I STON Realiziraju se strateški projekti za Dubrovačko-neretvansku županiju

STON/OREBIĆ – Dubrovačko-neretvanski župan sa suradnicima i ravnateljem Županijske uprave za ceste Ivom Kaštelanom u obilasku Stona i Orebića razgovarali su o važnosti realizacije projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta za Općinu Ston, a stonski načelnik upoznao je čelne ljude Županije s budućim projektima na području te općine.

U Orebiću su predstavnici županije u pratnji načelnika općine Tomislava Ančića obišli radove na igralištu nogometnog kluba Orebić vrijedne 1,75 milijuna kuna, a posebni značaj tom projektu daje činjenica da klub ima izvrstan omladinski pogon koji broji stotinjak djece.

U Vignju je u završnoj fazi realizacija projekta rekonstrukcije trga, važnog infrastrukturnog projekta Općine Orebić vrijednog 1,2 milijuna kuna, čime se otvaraju nove vizure središta naselja i dodatne mogućnosti turističke prezentacije Vignja.

Foto: DNŽ

U prostorijama općine Orebić održan je sastanak na temu nove luke Perna i zaobilaznice Orebića za koju se uskoro očekuje lokacijska dozvola. Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan tom je prigodom, govoreći o projektu spojne ceste od Nove luke Perna na zaobilaznicu Orebića, naglasio da je u tijeku procjena zemljišta, te da je za spojnu cestu izdana pravomoćna lokacijska dozvola.

Županijska uprava za ceste realizira i investiciju modernizacije županijske ceste prema Lovištu u duljini od 1.200 metara čija će prva faza biti završena do početka turističke sezone. Vrijednost tog projekta je 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

D.G.