OPRAVDAN STRAH ZA ŽIVOT Pogledajte snimke glisiranja uz glave kupača u Zadru i Sumartinu

SUMARTIN/ZADAR – Svako ljeto, pa i ovo nije iznimka, u Jadranu se gotovo epidemijski bilježe po život opasne vožnje brzim plovilima, u samoj blizini obale. Osim što je opasno i zakonom je zabranjeno glisiranje uz obalu, a snimke koje su nam danas pristigle svjedoče o razini ludosti kakvu samo nesmotrena i needucirana budala može proizvesti.

Snimka prva stiže iz Sumartina. Tek što je sjeo na svoj morski skuter, tip je nagazio gas i doslovno uz plutače igrališta za vaterpolo i kupače tek nekoliko metara od njega zajašio prema pučini. Na snimci se vidi drugi skuter koji mu ide ususret i to vrlo vjerojatno primjerenom brzinom, kakvom i mora ploviti 300 metara od obale.

Čitateljica nam je poslala i snimku skutera, pa policija i Lučka kapetanija neka obave svoje.

Foto: Čitateljica

Druga snimka stiže iz Zadra.

– Puntamika je nevjerovatna. Svaki dan tu pijemo kavu i u po ure ih vidimo 30 kako glisiraju među ljudima. Čovjek je baš izronio i ne čuje se na snimci al mu je opsovao iz petnih žila boga i sve svece iz petnih žila. Čudo da ovu sezonu još nitko nije poginija, kakvo je tu stanje – kazuje nam čitatelj iz Zadra koji je ovaj video snimio jutros kod svjetionika Oštri rat na zadarskoj Puntamici.

– Kupači su na hrvatskoj obali životno ugroženi – slažu se naši sugovornici, kao što su složni i u tome da je novčanik svakome najbolja lekcija. Bolna, ali svakako manje od gubitka jednog jedinog života. A kad se to dogodi, onda je nažalost kasno.

Imate li priču, pošaljite nam na info@morski.hr, a ovakve snimke obavezno prijavite i nadležnima. Najjednostavnije je preko aplikacije nIS, o kojoj smo već pisali OVDJE.

Jurica Gašpar

NEVJEROJATAN VIDEO Gliserom prešao preko drugog glisera i udario u još dva – Pa tko je ovome dao dozvolu?
nIS – Dok ste na moru, ovu aplikaciju je dobro imati u mobitelu