Ophodni brod Omiš spašava jedrilicu kod Dubrovnika: “Skipera uhvatila panika”

DUBROVNIK – U ovim trenucima ispred Dubrovnika ophodni brod Omiš krenuo je prema jedrilici, čiji je skiper pozvao u pomoć.

Kako neslužbeno doznajemo, na poziv u pomoć javila se Lučka kapetanija, no vojni brod je bio svega 2 Nm udaljen od mjesta gdje se nalazi jedrilica i prvi je krenuo prema havariranom plovilu.

Foto: Srđan Kurajica

– Jedrilicu spašava obalni ophodni brod, a jedrilicu vuče gumenjak ili koji su već brod oni po krmi spustili – kazao nam je autor ovih fotografija Srđan Kurajica.

Doznajemo da je skiper preko radio stanice uputio poziv hitnosti MAYDAY, no ispostavilo se da nema ugroze za njega, ni plovilo.

Foto: Srđan Kurajica

S obzirom da je u spašavanje uključena vojska, službenih informacija nema, no prema neslužbenim i pouzdanim informacijama doznajemo da je skiperu jedrilice stao motor, pa je zato pozvao u pomoć.

Foto: Srđan Kurajica

– Puše maestral i mora ima 1-2, dakle nije nikakvo nevrijeme u pitanju. Skiper je krenuo iz Cavtata prema Dubrovniku i kad mu je stao pogonski stroj, bio je u panici, a sve se događa nekih 2 Nm od obale – kazuje nam izvor, a doznajemo i da je skiper bio sam na jedrilici.

D.G.