Opet ništa od marine u Sućurju – Vlada odbila ponudu slovačkog koncesionara

SUĆURAJ – Ipak ništa od izgradnje marine s 250 vezova u Sućurju na otoku Hvaru. Vlada je na sjednici održanoj prije dva dana odbila jedinu ponudu koja je pristigla na natječaj jer je bila nepotpuna i time nevaljana.

Koncesija je trebala obuhvatiti površinu nešto veću od 100 tisuća četvornih metara pomorskog dobra na kojem su se trebale graditi riva, valobrani, privezišta, cestovni prilazi, gospodarski objekti i sva ostala pripadajuća infrastruktura za marinu koja je trebala imati čak 250 vezova. Koncesija je trebala biti dana na rok od 30 godina.

Foto: Općina Sućuraj

Procijenjena vrijednost investicije bila je nešto veća od 390 milijuna kuna. Natječaj je već jednom bio poništen i to 2018. godine jer “ovlaštenik koncesije nije osigurao obaveznu garanciju poslovne banke u iznosu od 1 posto ukupne vrijednosti projekta”, što je bio jedan od uvjeta.

Na ponovljeni natječaj javila se samo jedna tvrtka Marina Sućuraj d.o.o., koju je u rujnu prošle godine  osnovala slovačka tvrtka Sitno Holding Real Estate, koja je u vlasništvu slovačkog poduzetnika i nekadašnjeg političara, Ľudovíta Černáka.

No Vlada je prije dva dana ponudu slovačkog investitora odbila, jer idejni projekt koji je dostavljen u ponudi nije u skladu s dokumentima prostornog uređenja, odnosno Urbanističkim planom uređenja luke nautičkog turizma Sućuraj – UPU 5.

Inače, spomenuti slovački holding pobijedio je i na natječaju Općine Preko za razvoj turističke zone Mačjak – Šumljak.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada traži koncesionara za luku nautičkog turizma Sućuraj