Opet gorjela zapuštena zgrada u Marini Zadar

ZADAR - Ni prvi, a vjerojatno ni zadnji put - gorjela je sinoć zgrada u Marini Zadar.

Oko 21:30 sati zadarski vatrogasci dobili su dojavu o sukljanju dima kroz prozor, nakon čega su izašli na teren u dva automobila. Policija je blokirala pristup vozila i omogućila onima koji su ostali blokirani da se izvuku natrag kako bi očistili prostor za hitne službe, piše 057info.

Prema informacijama iz Županijskog vatrogasno-operativnog centra, gorio je otpad, a na terenu je bilo ukupno šest vatrogasaca u tri vozila. Tijekom dana policija će izvršiti očevid kojim će se utvrditi uzrok požara.

Intervencija zbog požara u zgradi u Marini Zadar završena je sinoć u 23:14 sati.

Zadnji požar zabilježili smo prije dva mjeseca, ali bilo ih je i ranije, posebice 2018. godine, kada su spominjani i sotonistički obredi kao mogući razlog boravka skvotera u ovom prostoru i izbijanja požara.

Prostor je zapušten zbog spora države i Tankerkomerca, koji je odavno prestao koristiti prostore sagrađene na pomorskom dobru, ali je zadržao recepciju i samu marinu. Nekoliko sudskih odluka o pravu države da uđe u taj prostor, pa i prepuštanje marine Lučkoj upravi Zadar, još uvijek nisu dovele do pomaka u kojemu bi cijeli kompleks dobio odgovornog korisnika.

I.B.