Opet gore auti - Ovaj put u Istri

Policijski službenici još uvijek utvrđuju okolnosti izbijanja požara u kojem su dva osobna automobila u potpunosti izgorila.

Porečka je policija noćas nešto iz 3 sata zaprimila dojavu o požaru dvaju vozila na području Žbandaja, mjestu nedaleko Poreča, izvijestila je u utorak ujutro istarska policija.

Policijski službenici će tijekom današnjeg dana u suradnji sa inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obaviti očevid nakon čega će biti poznato više informacija o okolnostima izbijanja požara i nastaloj materijalnoj šteti.

Nakon dojave na teren su izašla tri vatrogasna vozila porečke Javne vatrogasne postrojbe s četiri vatrogasca.

Po dolasku na mjesto događaja, požar se već razbuktao, ali je ubrzo lokaliziran oko 3.20 a potom i u potpunosti ugašen oko 3.45 sati.

Automobili pulskih registarskih oznaka u potpunosti su izgorjeli s time da se jedno vozilo nalazilo u dvorištu, dok je drugo bilo parkirano na cesti. Upravo iz tog razloga sumnja se da je požar podmetnut, a neslužbeno se doznaje da je u požaru nastala manja materijalna šteta i na obližnjem ugostiteljskom objektu gdje je puklo staklo.

Iz istarske policije doznaje se da će tijekom dana policijski službenici, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja, obaviti očevid nakon kojeg će biti utvrđene okolnosti događaja i materijalna šteta.

ŠTETA OD 53 TISUĆE EURA! Kazneno prijavljen piroman koji je zapalio vozila u Cresu
Namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnosti oštećenih policijskih službenika, zaključak je kriminalističke istrage koju su proveli policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske. Dovršeno je istraživanje vezano uz izazivan…

A.B.