Općine Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj obnovit će po jednu obiteljsku kuću nastradalu u potresu

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov predložio je kolegama načelnicima susjednih Općina da svaka Općina obnovi po jednu obiteljsku kuću i na taj način iskaže konkretnu pomoć.

Općine Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj pokrenule su inicijativu obnove obiteljskih kuća stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Dosadašnja akcija prikupljanja donacija je pokazala da mali ljudi kada se ujedine mogu učiniti mnogo. Ali jednokratna pomoć nažalost neće biti dovoljna i stradalima će biti potrebna kontinuirana podrška u narednim mjesecima.

– Na prostoru naših Općina imamo arhitekte, geodete, građevinare i donatore koji su voljni pomoći, a Općine će nadodati potrebne financije koje su potrebne za nabavu materijala i dovršetak realizacije projekata obnove. Sve Općine će otvoriti posebne račune za ovu namjenu – kazao je Turčinov.

Načelnici Općine Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj već su održali konferenciju za novinare te pozvali ostale načelnike i gradonačelnike da se pridruže inicijativi kako BI se na ovaj način što skorije obnovilo što više uništenih kuća.

Općina Murter-Kornati već je otvorila poseban račun za ovu namjenu u Hrvatskoj poštanskoj banci kako slijedi u nastavku.

IBAN: HR9223900011500198663-OPĆINA MURTER-KORNATI-DONACIJE.
Račun je multivalutni.
Sve uplate se mogu izvršiti sa pozivom na broj HR68 PNB7765-OIB.
SWIFT: HPBZHR2X

D.G.