Općina Lumbarda pojednostavila način prijave komunalnog problema

LUMBARDA – Sve je više općina na Jadranu koje su pojednostavile način prijave nekog komunalnog problema na svom području. To je svojim mještanima sada omogućila i općina Lumbarda.

Gotovo da nema osobe koje se barem jednom nije našla u situaciji da traži odgovor od lokalnih vlasti vezano uz neki problem u svojoj općini ili gradu. Mnogi najčešće odustanu već na prvoj stepenici kad shvate da ih institucije šalju od jedne adrese do druge, uz najčešći odgovor – to nije u našoj nadležnosti. Uglavnom su u pitanju komunalni problemi, koji jesu u nadležnosti lokalnih zajednica.

Kako bi smanjili frustraciju prijavitelja, ali i dobili jasan uvid u predmet prijave, mnoge općine na Jadranu pokrenule su posebne aplikacije ili kanale putem kojih građani mogu prijaviti, primjerice bespravnu gradnju, divlja odlagališta otpada ili ilegalno postavljenu reklamu na javnoj površini.

U cilju što bržeg i efikasnijeg rješavanja takvih situacija, i Općina Lumbarda omogućila je svojim mještanima lakši i brži način prijave komunalnih problema. U tu svrhu izradili su obrazac u kojem prijavitelj treba navesti lokaciju i kratak opis problema, a poželjno je priložiti i fotografiju.

Osim putem obrasca, komunalni problem možete prijaviti i na e-mail: komunalni.redar@lumbarda.hr.

Navedeni kanali nisu samo za prijave problema već putem njih možete dostaviti i svoje prijedloge za poboljšanje komunalne infrastrukture u općini. Što sve podrazumijeva komunalni red možete pročitati OVDJE.

J.K.