Opatija sufinancira ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Grad Opatija sufinancira buduću ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije (OIE) u postojećim obiteljskim kućama na području grada Opatije.

Raspisan je Javni poziv za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije (OIE) u postojećim obiteljskim kućama na području grada Opatije u 2023. godini. Dakle, javni poziv se odnosi na subjekte koji u svojim obiteljskim kućama još NISU ugradili sustav za korištenje obnovljivih izvora energije.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje sljedećih mjera ugradnje sustava za korištenje OIE:

Kotao na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotao na drva za grijanje prostora ili prostora i potrošne vode,
Dizalica topline za grijanje potrošne vode i grijanje prostora ili za grijanje potrošne vode i grijanje i hlađenje prostora (GWP ≤ 2150),
Sustav sa sunčanim toplinskim kolektorima,
Fotonaponska elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju, u samostalnom (off-grid) ili mrežnom radu.
Cilj projekta je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije te ušteda na potrošnju električne energije po kućanstvu na području grada Opatije.

Iznos bespovratnih financijskih sredstava koji podnositelji zahtjeva – korisnici mogu ostvariti je do 40% vrijednosti iznosa troška ugradnje gore navedenih sustava za korištenje OIE, s PDV-om, maksimalno do 3.500,00 EUR (26.370,75 kn) po korisniku.

Sve informacije mogu se pronaći na stranicama Grada Opatije.

I.B.