Opatija kao elitna destinacija - Sve više turista bira isključivo luksuzan smještaj

OPATIJA - Izvrsni rezultati bilježe se i u Opatiji koja se potvrdila kao elitna destinacija. Najtraženiji i najpopunjeniji bili su i ostali objekti visoke kategorije - vile s bazenima i hoteli najviše kategorije.

Sve je više turista koji u Opatiju dolaze barem dvaput godišnje i biraju isključivo luksuzan smještaj. Riječ je o kozmopolitima koji žive na nekoliko adresa - poput bračnog para Boškovski kojemu su Miami, Zürich i Opatija, jednako dragi.

- Obično prezimimo u Miamiju, ali kako idu godine, jednog dana kad ne budemo mogli ići u Miami onda bi rado dolazili ovdje i u Opatiji provodili taj zimski period. To bi u svakom slučaju bilo za nas predivno - kazala je Milka Boškovski, gošća u Opatiji.

Uz luksuz, traže profesionalnost i ljubaznost, ali i čaroliju okružja. Za Nikolu Boškovskog Opatija je uvijek imala miris smokve i jasmina kad idu na lungomare, prema Voloskom ili Lovranu.

Rekreacija, promenada, očuvana priroda, ukusna hrana i sve veći broj elitnih objekata za smještaj Opatiju čine privlačnom i izvan glavne sezone.

- Bitno za naglasiti je da su se ove godine isprofilirali gosti kako u Opatiji kao turističkoj destinaciji tako i u našim hotelima. Smatram da je Opatija zapravo postala elitna turistička destinacija u pravom smislu te riječi - izjavio je Ilija Torić, direktor opatijskog hotela s pet zvjezdica.

Vjerni gosti su se vratili, a stigli su i novi. Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Opatija kaže da su njemački i austrijski gosti ostvarili najviše noćenja. Osim toga, povećan je i broj noćenja u odnosu na referentnu 2019. među drugim gostima npr. iz Slovenije, Mađarske, Poljske, Velike Britanije i Danske.

Uskoro počinje i kongresna sezona s odličnim najavama ne samo za rujan nego i za ostatak godine, piše HRT.

I.G.