ONLINE TURISTIČKI RAT INDIJE I MALDIVA Indijska booking platforma suspedirala sve letove za Maldive!

Oni turizam svakako doživljavaju vrlo ozbiljno. Naime, nakon što je indijski premijer posjetio skupinu od 36 indijskih otoka u Arapskom moru i to podijelio na društvenim mrežama, uslijedili su negativni komentari s Maldiva.

Ukratko rečeno izgleda da su se Indija i Maldivi malo posvađali.

I to oko turizma. Nakon što je indijski premijer Narendra Modi nedavno posjetio Lakshadweep, skupinu od 36 indijskih otoka od kopna udaljenih 200 do 440 km od kopna, i ljepote Indije promovirao na društvenim mrežama, izazvao je bijes korisnika društvenih mreža na Maldivima koji su ga optužili da Lakshadweep promovira kao turističku alternativu Maldivima. I potom tamo pisali hrpu uvredljivih komentara na račun indijskog premijera, ali i Indijaca općenito koje su proglasili "prljavima", navodi The Indian Express.

Foto:YouTube/Screenshot

Stvar je eskalirala nakon što su bijesne postove s društvenih mreža podijelili i "nešto ozbiljniji igrači" - točnije troje zamjenika ministara s Maldiva koji su se izgleda također osjetili ugroženima od strane indijskog turizma.

Epilog? Jako puno ljutih Indijaca i suspenzija za razularene zamjenike s Maldiva od čijih se postupaka Vlada Maldiva ogradila. Na internetu se također širi poziv #BoycottMaldives koji Indijce poziva da odustanu od putovanja na Maldive i umjesto toga istraže Indiju, a indijska booking platforma EaseMyTrip otkazala je sve bookinge za letove prema Maldivima. Zee Business donosi informaciju kako je čak i indijska gospodarska komora od svih svojih članskih organizacija zatražila hitan prekid promocije turizma na Maldivima i potpuni bojkot ove otočne države.

J.T.

Pročitajte još:

VIDEO Premijer i ronilac! Ovako 74-godišnji Indijski premijer istražuje tropsko podmorje
Vremešni Narendra Modi zaronio je ispod površine Arapskog mora, na području imena Lakshadweep. Radi se o skupini od 36 indijskih otoka od kopna odaljenih 200 do 440 km s populacijom od oko 60 tisuća ljudi. Premijer je podvodno iskustvo podijelio na svojem X profilu gdje se pohvalio avanturističkom stranom. Godine