OLUJNO NEVRIJEME U ISTRI Plimni val poplavio rovinjsku rivu i nosio sve pred sobom

ROVINJ – Jaki vjetrovi promjenjivih smjerova zabilježeni su s olujnim udarima diljem Jadrana. I dok srednji i južni Jadran tuče olujno jugo, Istru je zahvatio snažan sjeverozapadnjak i zapadnjak koji je u Rovinju i Poreču uzrokovao poplavljene rive.

Olujno more nosilo je kante za otpad i parkirana motorna vozila u blizini, kako svjedoče snimke Istrameta. Prema izvještajima s terena ima i materijalne štete.

Danas se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme povremeno s kišom, češće na Jadranu i predjelima uz njega, a poslijepodne razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za Hrvatsku za  ponedjeljak.

Na Jadranu će nevolje stvarati i jak i olujan vjetar koji će mijenjati smjer – od juga preko jugozapadnjaka većinom do sjeverozapadnjaka, uz obalu sjevernog Jadrana i bure. Pritom će more biti valovito i jače valovito, moguće i uzburkano, prognozira Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Poslijepodne se u većini krajeva očekuju sunčana razdoblja, a prema večeri kiše i pljuskova bit će još uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, a u Slavoniji prijepodne jugoistočni.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika količina kiše i bujice po Dalmaciji, pijavice i olujno nevrijeme na moru