VIDEO Olujno jugo u Rovinju doslovno razlilo more po ulicama!

ROVINJ - Iako IstraMet prognozira da sutra navečer stiže novo jače pogoršanje vremena uz češću kišu i mogućnost olujnih udara, današnji video snimljen u 11.20 sati, ilustrira recentne vremenske neprilike u Rovinju.

Unatoč 'ugodnoj' temperaturi zraka od 18 Celzijevih stupnjeva, prilično je nemirno na rovinjskoj rivi, uz jake udare jugozapadnog i južnog vjetra, javlja Istra24.

Kako bi spriječili ugrozu, odnosno ulazak mora u domove i ugostiteljske objekte, djelatnici JVP Rovinj morali su preventivno postaviti branu na početku Velikog mola.

Prilaz tom dijelu grada je ograničen, a može se reći još da je more izašlo na kopno i duž rive te u uvali Valdibora, javlja IstraIN.

Foto: IstraIN

Ovakvo vrijeme traje već dulje, a prije sedam dana obilne kiše i valovi 'potopili' su dobar dio zapadne Istre. Tada se, osim u Rovinju,  more izlilo i u Umagu, Vrsaru, Poreču, Fažani, Novigradu...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

RIVE I CESTE POSVUDA POD MOREM! Vela Luka, Hvar, Split, Trogir, Šibenik, Pag, Rovinj...
Snažno jugo podiglo je razinu mora preko većine riva na našoj obali i to je već nažalost situacija na koju se moramo sve češće navikavati. U Splitu imamo ovakvu situaciju Crometeo je objavio snimku s Hvara. Jugo je okrenulo na lebić, piše u objavi. Stari Grad na Hvaru izgleda ovako: