OLUJNO JUGO NA JADRANU More ponegdje 5!

Promjenljivo, vjetrovito i neuobičajeno toplo vrijeme bit će karakteristično za današnji dan. A na jadranu puše olujno jugo.

Bit će čestih sunčanih razdoblja, no ponegdje i malo kiše, osobito na Jadranu i uz njega. Krajem dana i u noći sa zapada jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na kopnu vjetar umjeren i jak jugozapadni i južni, a olujnih udara bit će osobito u gorju. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, a navečer će na sjevernom dijelu slabjeti. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28 °C.

Na snazi je i upozorenje za nautičare:

Mjestimični udari juga 35-45, jačat će tijekom dana do 55 čvorova. More ponegdje 5, u drugom dijelu dana na otvorenom južnog Jadrana moguće 6. Ponegdje nevere, uglavnom u noći.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

  • trajektne linije: Lopar-Valbiska, Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, Sobra-Prapratno, Ploče-Trpanj;
  • katamaranske linije: Pula-Zadar-Pula, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Lastovo-Korčula-Dubrovnik,
  • brodske linije: Komiža-Biševo, Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti., izvještava Hrvatski autoklub.

D.G.