OLUJNA BURA Zatvorena autocesta A1, ne plove i neki trajekti i katamarani

U priobalju puše olujna bura i crveni je meteoalarm za Podvelebitsko područje. U upozorenju za pomorce Državnog hidrometeorološkog zavoda stoji da se očekuju mjestimični udari bure i sjeverozapadnog vjetra 35-70 čvorova, a još u početku na južnom Jadranu juga i jugozapadnog vjetra 35-40 čvorova. More ponegdje 5. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice nevere.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dok je dionica između čvorova Maslenica i Posedarje otvorena samo za osobna vozila (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a samo za osobna vozila i državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački), izvještava Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

U prekidu su:

  • trajektna linija: Sumartin-Makarska;
  • katamaranske linije Vis-Hvar-Split i Ubli-Korčula-Dubrovnik;
  • brodska linija Komiža-Biševo.

Katamaranska linija Jelsa-Bol-Split plovi na relaciji Jelsa-Split bez pristajanja u luci Bol.

D.G.