OLUJNA BURA Zatvorena A1 kod Svetog Roka i Posedarja, u Rijeci morali intervenirati i vatrogasci

Jutros je na Kvarneru, kao što je i najavljeno, zapuhala olujna bura, koja posebno stvara probleme u prometu, ali i u samom centru Rijeke. Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Jak vjetar nosi svakojake predmete, pa čak i tende po riječkom Korzu, zbog čega su morali intervenirati i riječki vatrogasci, javlja Ri portal i pozivaju šetače da pripaze te da što manje vremena provode vani za vrijeme trajanja olujnih udara bure!

U prekidu je i promet prema otocima:

  • trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Prapratno-Sobra
  • katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Milna-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik, Sobra-Dubrovnik i Lastovo-Korčula-Dubrovnik
  • brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i kamione preko 3 t nosivoti.

Linija Mali Lošinj-Ilovik – Mali Lošinj koju djelomično održava brodar Jadrolinija uspostavljena je u 09:30 sati sa polaskom iz Malog Lošinja i povratkom iz Ilovika u 11:00 sati

Hrvatski autoklub izvještava i o problemima u cestovnom prometu:

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina).

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog olujnog vjetra na mostu Krk zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuču prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveni i narančasti meteoalarm i upozorenje za nautičare: Orkanska bura, još više kiše i nagli pad temperature!