OLUJNA BURA Ne plove trajekti, zatvoreni autocesta, Paški most i magistrala kod Senja

Olujna bura i danas nastavlja žestoko puhati, zbog čega je Državni hidrometeorološki zavod za Podvelebitski kanal ostavio crveno upozorenje meteoalarma, dok za ostatak Jadrana južno od Istre vrijedi narančasto.

Upozorenje za pomorce i nautičare:

Mjestimice udari bure i sjevernog vjetra, u drugom dijelu dana na srednjem i južnom Jadranu sjevernog i sjeverozapadnog vjetra 35-55 čvorova, u Velebitskom kanalu udari bure do 80 čvorova, poslijepodne će slabjeti. More na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana ponegdje 5.

U prekidu su pojedine trajektne linije, izvještava Hrvatski autoklub. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska.

Zbog loših vremenskih prilika danas 12. prosinca 2021. (nedjelja) brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 12:00 h iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža.

Katamaran na liniji Zadar-Premuda-Silba-Olib polazi iz Zadra za Olib danas u 14:30 sati.

Katamaran na liniji Šibenik-Žirje-Kaprije polazi danas u 9 sati.

Katamaran na liniji Ubli-Korčula-Dubrovnik krenuo je iz luke Ubli danas u 07:05 sati.

Katamaranska linija 9601 Milna-Rogač-Split bit će uspostavljena 12.prosinca 2021. s polaskom iz luke Rogač u 16:30 sati, ako vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ORKANSKI UDARI BURE Lovcu na oluje vjetar polomio instrument