Oliver bi danas proslavio 75. rođendan - Supruga Vesna: "Tuga ne prestaje, uvuče se u tebe kao sitna prašina..."

VELA LUKA - Oliver Dragojević bi na današnji dan proslavio svoj 75. rođendan. Njegova supruga Vesna s kojom je zajedno bio 46 godina, na Facebooku je emotivno napisala: “Tuga ne prestaje. Uvuče se u tebe kao sitna prašina. Razlijeva se tako gore-dolje, dok ne dođe do najsitnije pore u tvome tijelu. Nevidljiva je, ali je nosiš kao najteži teret koji čovjek može izdržati..."

Oliver je preminuo 29. srpnja 2018. godine nakon što je izgubio borbu s karcinomom, a vjerojatno ne postoji nitko tko nije pustio suzu kad je saznao za ovu tužnu vijest.

https://youtu.be/Hd48sFLylds TUGA NE PRESTAJE . UVUCE SE U TEBE KAO SITNA PRASINA….RAZLJEVA SE TAKO GORE DOLE DOK NE...

Posted by Vesna Dragojevic on Tuesday, December 6, 2022

Preminuo je oko 5 sati u splitskoj bolnici, godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća. Da boluje od zloćudne bolesti doznao je nekoliko tjedana nakon što mu je pozlilo na sprovodu njegova prijatelja, jednog od najplodnijih producenata i glazbenika, Remija Kazinotija. Dok se Oliver borio s teškom bolešću stizale su poruke podrške sa svih strana, a on je planirao koncerte.

Zadnji je put pred splitskom publikom nastupio 16. listopada u splitskom HNK na koncertu ‘Vjeruj u ljubav’ kojeg je organizirala Županijska liga protiv raka. Bio je to njegov prvi i zadnji nastup nakon što je javnost saznala za dijagnozu.

Bard hrvatske glazbene scene i zaštitni znak Splita i Dalmacije, ostavio je iza sebe neizbrisiv morski pečat. Kad nije pjevao, povlačio se najčešće u mir svoje Vela Luke.

Povodom 75. obljetnice rođenja najpoznatijeg Velolučanina, nositelja Golubice Općine Vela Luka - općinskog priznanja za životno djelo, hrvatske glazbene legende Olivera Dragojevića, danas u jutarnjim satima položen je cvjetni aranžman na njegov grob. Vijenac su postavili predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar, ravnatelj Centra za kulturu dr. sc. Dinko Radić, direktor Turističkog ureda TZO Dorjan Dragojević, pročelnik Branko Joković i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Ranko Surjan.

Povodom 75. obljetnice rođenja našeg najpoznatijeg Velolučanina, nositelja Golubice Općine Vela Luka - općinskog...

Posted by Općina Vela Luka on Wednesday, December 7, 2022

D.G.