Oleg Butković u ponedjeljak u Ninu i Privlaci

NIN - Ministar će obići lokacije radova na sanaciji mulova u luci Nin, radove u Sabunikama, a predviđen je i obilazak radova na projektu proširenja i produbljenja Privlačkog gaza kojim će se povezati Zadarski i Velebitski kanal te skratiti plovni put.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, u ponedjeljak, 16. siječnja 2023. godine boravit će u Zadarskoj županiji, u Gradu Ninu i Općini Privlaka. Obići će radove na projektima koje sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U Gradu Ninu će, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, u 10:30 obići lokacije radova na sanaciji mulova u luci Nin, a potom u 11:00 i radove u Sabunikama.

U 11:20 predviđen je obilazak radova na projektu proširenja i produbljenja Privlačkog gaza, vrijednog više od 2,3 milijuna eura, kojim će se povezati Zadarski i Velebitski kanal te skratiti plovni put i povećati sigurnost pomorskog prometa.

U Privlaci će u 11:50 na gatu sudjelovati na svečanom otvorenju spomenika privlačkim sabunjarima, a zatim u 12:20 i na otvorenju novog dječjeg vrtića.

Izjave za medije predviđene su nakon završetka programa, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar mora jedan od rijetkih u Vladi koji su “preživjeli” preslagivanja i smjene
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković jedan je od rijetkih ministara u Vladi koji su “preživjeli” Plenkovićeva preslagivanja i smjene. - U HDZ-u je uvijek bonaca, no to ne znači da ne radimo, ne sastajemo se i ne raspravljamo. Nema svađe u HDZ-u. Ima razgovora…