Ogromne gužve u splitskoj trajektnoj luci

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim cestama, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), otoku Krku i Krčkom mostu (DC102), na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Situacija na cestama:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

Povećana je gustoća prometa povremeno u oba smjera a na naplatama Lučko i Demerje trenutno nema čekanja.

KRČKI MOST

Povećana je gustoća prometa u oba smjera

ISTARSKI IPSILON

Kolona je prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 2 km

- Ovaj vikend očekujemo da će 80.000 putnika i 16.000 vozila proći kroz našu luku. Gužve u splitskoj trajektnoj luci su velike, redovi su dugački. Zakrčena je gotovo cijela Zvonimirova ulica u luci, kao i cijeli prilaz prema trajektnoj luci. Potrebno je zaista mnogo strpljenja - javila je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

- Nismo iznenađeni gužvama jer smo imali velika očekivanja od kolovoza. Za sada držimo dobar ritam, odnos je 60:40 u korist odlazaka s otoka prema kopnu. Ovaj vikend očekujemo 80.000 putnika i 16.000 vozila kroz našu luku - rekla je Ivulić.

Prošli vikend je bilo oko 5.000 putnika manje, dodala je objašnjavajući kako je cijeli tjedan protekao u odlascima gostiju. Najfrekventnije linije koje daju najbolje rezultate su prema Supetru na Braču i Starom Gradu na Hvaru.

- Prešli smo 2019. za oko 10%, imamo izvanredne linije prema Supetru i prezadovoljni smo. Gotovo svaki dan imamo izvanredne linije prema Supetru - dodala je za HRT.

I.G.