Oglasio se MORH: "Ophodni brod Omiš je na redovnom održavanju!"

Ministarstvo obrane reagiralo je na članak Slobodne Dalmacije, a kojeg je s njhovog portala Šibenski prenio i Morski HR.

U članku pod naslovom „Novi ophodni brod Omiš nije bio na važnoj pomorskoj vježbi - Pronašli ga u šibenskom remontu!“, koji je objavljen na portalu Morski.hr u nedjelju 11. rujna 2022. godine, objavljene su netočne informacije iz kojih se mogu izvući pogrešni zaključci te molimo ispravak navedenog teksta sukladno Zakonu o medijima.

Sudjelovanje OOB-31 Omiš u vježbi COASTEX 22 nije bilo predviđeno zbog planiranog redovnog godišnjeg održavanja. Naime, brod Omiš se od 30. lipnja 2022. nalazi u šibenskom brodogradilištu Iskra d.o.o. sukladno godišnjem planu održavanja brodova, a ne zbog prodora mora, oštećenja i kvarova što autor teksta navodi i time javnosti daje netočne informacije, prenose iz MORH-a.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi ophodni brod Omiš nije bio na važnoj pomorskoj vježbi - Pronašli ga u šibenskom remontu!
ŠIBENIK - Neki dan je bila velika fešta: u Bračkom kanalu održana je pomorska vježba “COASTEX 22” u kojoj su sudjelovali brojni brodovi, strani i naši. Sve u sklopu tzv. “13. Plenarne konferencije Foruma europskih obalnih straža (ECGFF)”. Pod predsjedanjem Obalne straže Republike Hrvatske. U hotelu…