Oglasio se i hrvatski ministar vanjskih poslova: “U stalnom smo kontaktu s kompanijom nestalog broda”

Hrvatski ministar europskih i vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da nakon subote nema nikakvih novih informacija o nestalima nakon potonuća broda Burbon Rhode u Atlantskom oceanu.

Ministar je ponovio da su spašena tri od 14 članova posade, dok se za ostalima – među kojima je i kapetan Dino Miškić – i dalje traga.

– Kolege su s obitelji Dina Miškića u stalnom kontaktu, uključene su sve pomorske i zračne snage koje bi pratile spašavanje. Potraga i dalje traje i mi se nadamo doista pozitivnom ishodu. Hrvatski predstavnici su u stalnoj izravnoj vezi s francuskom kompanijom i francuskim kriznim stožerom. Oni raspolažu informacijama i uključili su svoje pomorske i zračne snage. Čim budemo nešto novo znali, javnost će biti obaviještena – rekao je Grlić Radman.

Ukrajinski mediji: Konzularna služba komunicira s tvrtkom

Konzularna služba Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine, u pratnji predstavnika iz tvrtke Bourbon Offshore, komunicira s rodbinom ukrajinske posade broda Bourbon Rhode, nestalog dan ranije u Atlantskom oceanu, prenose ukrajinski mediji.

– Tvrtka Bourbon će komunicirati s roditeljima mornara, što je važan dio akcije spašavanja. Iz spasilačkog centra čekamo dobre vijesti – izjavio je zamjenik šefa konzularnih službi Vasyl Kyrylych.

PROČITAJTE JOŠ:

Potraga za nestalim pomorcima se nastavlja – 8 trgovačkih brodova, zrakoplovi i mornarica pretražuju područje
Udruga pomorskih kapetana i časnika: “U željama i nadi, s obiteljima iščekujemo pronalazak žive i zdrave posade”

D.G.