Oglasila se Čermakova kompanija: “Porijeklo nafte ne smije biti iz zone pod sankcijama”

Nafta koja je do Hrvatske prevezena u tankeru ARC1, a za koju se sumnja da je iranska, neslužbeno se dovodi u vezu s Ivanom Čermakom i njegovom kompanijom Delta Oil International. O svemu se priopćenjem oglasila tvrtka Delta Oil International.

Kako tvrde, poslovni odnos sa švicarskom kompanijom koja se bavi prodajom sirove nafte započeli su s ciljem osiguranja potrebnih količina sirove nafte kupcima u vrlo nesigurnim i izazovnim vremena, piše N1.

Foto: Pero Lovrović

– Poslovni odnos između tvrtke Delta Oil International i njenih partnera definirani su vrlo strogim ugovorom koji kao bitnu klauzulu sadrži da porijeklo nafte ne smije biti iz zona koje se nalaze pod sankcijama. Naš partner tvrdi da u tankeru nema sporne robe te je trenutno, sa svojim odvjetnicima, u procesu dokazivanja navedene tvrdnje.

Foto: Pero Lovrović

Ukoliko se pokaže da je roba onakve kvalitete i porijekla koja je definirana ugovorom, bit će uskladištena, a ukoliko nije, iskrcaja neće biti i brod će nastaviti svoju plovidbu prema instrukcijama vlasnika robe, a to nije tvrtka Delta Oil International – poručili su iz te kompanije.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Fantomski tanker s iranskom naftom povezan s Čermakom?
Misteriozni tanker vratio se pred Rijeku: Nikome ništa nije jasno, oglasio se jedino JANAF