Održano prvo ovogodišnje izdanje utrke 'Srdela run'

ROVINJ - Ovog nedjeljnog jutra na početku biciklističko-pješačke staze Štrika Ferata koja spaja Rovinj s Kanfanarom, okupilo se šezdesetak trkača, profesionalaca i rekreativaca, kako bi istrčali prvo ovogodišnje izdanje Srdela run-a.

Radi se o sportsko-rekreativnoj utrci krovnog naziva “Teći, isti, piti”, a održana je u sklopu sportskog programa uoči Dana grada Rovinja, odnosno njegove zaštitnice sv. Eufemije, u organizaciji škole trčanja ISTRun i uz potporu Grada Rovinja-Rovigno, rovinjskog TZ-a i Sportske zajednice.

Sudionici, među kojima su se našli i poneki strani državljani – Talijani, Slovenci i Englezi, mogli su odabrati između dviju dionica, one od 3 i pol kilometra ili one dulje, od 10 kilometara.

U utrci na 3.5 kilometara među ženama je prva stigla Petra Maljurić, druga Dragana Činatra i treća Armida Jelenić, dok je prvi među muškarcima u cilj utrčao Matej Maljurić, nakon njega Brank Starc, a treći Sandi Mužina.

Utrku od 10 kilometara prvi je među muškarcima završio Marko Horvat, zatim je u cilj utrčao Jan Kopaček, a onda i Matija Mužina. Među ženama prva je dulju dionicu otrčala Elena Safonova, slijedila ju je Vanja Nezirović, a treće je mjesto zauzela Maja Đorđević.

Sve prijavljene u cilju je dočekala voda, voće i domaće vino, kao i specijalitet po kojemu sama utrka nosi ime – srdele.

U sklopu “Teći, isti, piti” već je održana Špaleta run, Run4Teran i BEERun, a sada i Srdela run, specifična po tome što ne promovira samo jedan proizvod, odnosno srdelu, već lokaciju biciklističko-pješačke staze Štrika Ferata u Rovinju.

A.B.