FOTO Održano 24. izdanje plivačkog maratona sv. Eufemije

ROVINJ - Druga subota u rujnu tradicionalno je rezervirana za plivački maraton sv. Eufemija koji se već 24 godine održava u organizaciji Plivačkog kluba “Delfin”, pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno i Sportske zajednice Rovinj-Rovigno, a povodom proslave sv. Eufemije, zaštitnice grada Rovinja.

Jutros je tako oko 140 plivača i plivačica, koje je bodrila prepuna plaža Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” Rovinj – Rovigno, krenulo s ovim natjecanjem koje je ujedno prilika za proslavu ljubavi prema sportu, moru i našem predivnom Rovinju.

Plivalo se u sigurnom akvatoriju u uvali Valdaliso prema označenoj ruti koju su pomogli postaviti članovi Kluba za podvodne aktivnosti Rovinj-Rovigno, a natjecatelji su mogli odabrati između dviju utrka: Velika Figarola na 3000 metara ili pak Mala Figarola na 1500 metara.

Osim što je maraton okupio brojne plivače domaćih plivačkih klubova, kao i rekreativce, nekolicina natjecatelja došlo je i iz inozemstva, pa su se tako pridružili i plivači iz Italije, Nizozemske, Slovenije, Njemačke i Srbije.

Veliku Figarolu u muškoj kategoriji najbrže je otplivao Dino Crnković s rezultatom 42:14 minuta, dok je u ženskoj prva stigla Dora Đukić s vremenom od 44:41 minutom.

Malu Figarolu u muškoj je kategoriji najbrže otplivao Toni Crnković iz PK Delfin, u samo 21:54 minute, a u ženskoj kategoriji najbrža je bila također plivačica PK Delfin, Nikka Brajković s rezultatom od 26:42 minute.

Za što ugodniji i zabavniji susret pobrinuli su se brojni volonteri, njih čak pedesetak, a natjecatelje su dočekale i medalje, kao i pehari za najbolje.

Čitav poredak po kategorijama za obje utrke može se pronaći na stranici stotinka.hr, dok će sve fotografije s događaja biti dostupne na stranici organizatora, rovinjswim.com.

D.G.