Održana Završna konferencija Projekta rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen

NOVALJA - Na Završnoj konferenciji Projekta rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen istaknut je značaj projekta u odnosu na unapređenje kvalitete života kako stanovnika Novalje, tako i cijele Ličko-senjske županije.

Projekt, čiji je korisnik Lučka uprava Novalja, vrijedan je 73.422.876,23 kn te sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od 62.409.444,79 kn, dok je iznos nacionalnog sufinanciranja: 11.013.431,44 kn.

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo istaknuo je povijesni značaj Trajektnog pristaništa Žigljen koje je pušteno u promet 1990. godine, s kojeg je uspostavljen kvalitetan koridor u vrijeme Domovinskog rata te istaknuo Žigljen kao polaznu točku odlaska hrvatskih branitelja s otoka Paga na ličko ratište, izražavajući nadu da se te okolnosti više nikada neće ponoviti.

Danas Trajektno pristanište Žigljen predstavlja ulazna vrata na otok Pag i grad Novalju što ukazuje na značaj i važnost ovoga projekta koji je uspješno okončan u ugovorenim rokovima.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry naglasio je da su projekti poput rekonstrukcije i dogradnje Trajektnog pristaništa Žigljen rezultat sinergije Županije; Grada Novalje, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Lučke uprave Novalja, te da će Ličko-senjska županija kao osnivač Lučke uprave Novalja i dalje biti potpora i podrška u realizaciji ovakvih projekata u budućnosti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Svečano otvoreno rekonstruirano trajektno pristanište Žigljen
ŽIGLJEN - Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine na svečanosti otvorenja trajektnog pristaništa Žigljen, rekonstruiranog i dograđenog u okviru EU projekta vrijednog 9,74 milijuna eura. Projektom su napravljen…