Održana sjednica Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza

Hrvatsko veslačko prvenstvo nedavno održeno u Zagrebu, osim natjecateljskog dijela, imalo je i onaj službeni u vidu održavanja sjednice Vijeća Klubova (Skupštine) HVS-a kojom je predsjedavao Dražen Crnogaća u svojstvu predsjednika aktualnog saziva Vijeća.

Na sjednici su, kako to obično biva, razmatrani izvještaji gosp. Branimira Bašića predsjednika Saveza i Nadzornog odbora iz proteklog razdoblja, te su razmatrani planovi za 2022. godinu. Također, prihvaćene su izmjene i dopune Statuta, primljen je novoosnovani V.K. „Karlovac“ u pridruženo članstvo, te je donesena odluka o pridruživanju HVS-a u „Balkan Rowing Association“. Izmjenama i dopunama Statuta, osim što su precizirane pojedine odredbe, pravno se predvidjelo mogućnost donošenja provedbenih akata HVS-a održavanjem elektroničkih sjednica.

Foto: Nives Crnogaća

Pridruživanjem HVS-a u „BRA“ postigao se prioritetni cilj omogućavanja sudjelovanja mladih veslačica i veslača, uzrasta mlađih juniora i juniora, na jednom izvanredno jakom natjecanju kao što je Balkansko veslačko prvenstvo. Onima koji dolaze poput Jakova i Franka iz Šibenika, Davida i Adriana iz Pule, Dore iz Baranje, Sare iz Zadra, Lane i Lize iz Rijeke, Reine i dvojice Davida iz Zagreba, Lune iz Osijeka, Adriana i Dominika iz Tisnog, Roka iz Metkovića, Eme iz Karlovca, Ivana iz Makarske…. ova bi odluka trebala polučiti povoljne učinke u njihovu razvoju i pripremi za okršaje na europskoj i svjetskoj razini!

Foto: Nives Crnogaća

Na samom kraju sjednica je imala i svečarski karakter kada su nazočnim zastupnicima prezentirane prigodne nagrade Saveza osvajačima olimpijskih medalja i njihovim trenerima. Posebno izrađene zlatne medalje tom prilikom uručene su braći Sinković i Damiru Martinu, dok su prsten pečatnjak zaslužili treneri Nikola Bralić i Srećko Šuk. Osim imenovanih, u idućoj pogodnoj prilici, medalje će biti uručene i članovima brončanog olimpijskog osmerca iz Sydneya (Branimir Vujević, Igor Boraska, Krešimir Čuljak, Siniša i Nikša Skelin, Tomislav Smoljanović, Tihomir Franković, Igor Francetić i kormilar Silvio Petriško), a prsten će ići u ruke treneru osmerca Igoru Čulinu. Naravno, medalju će primiti i David Šain koji je na Igrama Olimpijade održanim u Londonu 2012. godine, pod vodstvom Nikole Bralića, zajedno s braćom Sinković i Damirom Martinom, osvojio srebrnu medalju. Prsten pečatnjak kao posebno priznanje za višedesetljetni rad na prikupljanju građe iz povijesti veslanja u Hrvatskoj zaslužio je i gosp. Rudi Starić.

Sjednicu je zaključio predsjednik Vijeća zahvalivši svima koji su doprinijeli da CRO-veslanje (p)ostane ono što jeste – jedan od najuspješnijih olimpijskih sportova u Hrvatskoj!

D.C.