Održana eko akcija ‘Za čisti Pag’

PAG – U organizaciji Čistoće Pag d.o.o. i Turističke zajednice Grada Paga jučer je u gradu Pagu održana ekološka akcija u kojoj je sudjelovalo više od 150 učenika iz paške osnovne i srednje škole.

Veselo i radno bilo je na startnoj poziciji, a nakon podjela rukavica, kapa i vode, djeca su u grupama s vodičem prolazila zadanim rutama. Počistili su se predjeli Prosika, Lokunja i cesta prema Starom gradu. Nakon odrađene rute sudionici eko akcije dobili su i zasluženu okrijepu.

Foto: Eko Pag

– Zahvaljujemo ravnateljicama i profesorima Osnovne škole Jurja Dalmatinca i Srednje škole Bartola Kašića na izvrsnoj suradnji. Zahvala ide i Gradskom društvu Crvenog Križa Pag, ekipi iz outdoor tima koji su nam se pridružili i pomogli u organizaciji. Najveća zahvala ide našim
prekrasnim mladim ljudima koji svojim doprinosom i sudjelovanjem na ovakvim događajima čine dobro za svoj Grad. Sretni smo i ponosni na naše mlade koji svojim primjerom pokazuju što znači voljeti svoj grad – izjavile su organizatorice Eko akcije Ana Bukša, direktorica Čistoće Pag i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga koje su najavile daljnju suradnju i nove eko akcije.

Foto: Eko Pag

U eko akciji prikupljeno je više od 850 kilograma smeća koje su djelatnici Čistoće Pag zbrinuli na odlagalištu.

J.K.