Održana akcija čišćenja obale i podmorja sa 400-tinjak sudionika!

LOŠINJ - Lošinjani i njihovi gosti u subotu su održali glavninu radne akcije čišćenja naziva 'More zna, otok pamti'. Sudjelovalo je četiristotinjak osoba, od čega nešto više od stotinu ronilaca.

Akciju su organizirali Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet i ronilački centar Subseason, a lošinjskim roniocima pridružili su se kolege iz svih regija Hrvatske, gosti iz Slovenije, čak i jedan američki ronilac.

U rad su se uključile ovdašnje tvrtke, udruge i ustanove, pa su samo u luci Malog Lošinja napunjena četiri velika kontejnera. Čišćenje je u Malom Lošinju održano u luci, na potezu od Velopina do Žalića, a na potezu od Kadin(j)a do Zagazinjina Srednja škola Ambroza Haračića organizirala je ovom prilikom sadnju pinija.

U Velom Lošinju, radna akcija obavljena je u luci te na potezu od rta Leva do Rovenske, a u Nerezinama u mjesnoj luci i susjednim uvalama, odnosno lučicama.

Očekivano, među nađenim otpadom bilo je najviše staklenih boca, limenki, autoguma, ribarskog pribora, a u lukama i inventara ugostiteljskih terasa, piše Novi List.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO: EKO PATROLA DALMACIJA Velika akcija čišćenja podmorja na Braču, u Splitu i Solinu
Tijekom ovog vikenda, 17. i 18. ožujka, Splitsko-dalmatinska županija bila je domaćin III. Hrvatskog ronilačkog kongresa koji se održavao u Splitu u organizaciji Agencije Plava promocija te u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova,…