Održan Dan otvorenih vrata u Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu i Splitu

SPLIT/ZAGREB - Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održan je u subotu 11. veljače 2023. godine u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.

Zainteresiranim posjetiteljima u Zagrebu i Splitu predstavljeni su sveučilišni preddiplomski i diplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te sveučilišni preddiplomski i diplomski studij Aeronautike – smjer Vojni pilot.

Također, zainteresiranim kandidatima predstavljeni su kampovi i vojna obuka kadeta na HVU te život i rad kadeta.

Prezentaciju na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu zainteresiranim je održala prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut, a u vojarni u Splitu posjetitelje je informirao satnik Zoran Golubović.

U Splitu su posjetitelje, u ime HVU-a “Dr. Franjo Tuđman”, dočekali kadeti studija Vojno pomorstvo, djelatnici Kadetske bojne sa zapovjednikom te nastavnici na Katedri pomorskih operacija na čelu s voditeljicom Odsjeka pomorskih operacija kapetanicom bojnog broda Darijom Jurko. Posjetitelji su razgledali objekte u vojarnama, obučne kabinete, brodove HRM-a, sportske terene, smještajne kapacitete kadeta te vojnu opremu i naoružanje.

U Zagrebu je Dan otvorenih vrata posjetilo 120, a u Splitu oko 40 posjetitelja.

D.G.