Odobreno više od milijun kuna za Interpretacijsko-edukativni i istraživački centar na Lokrumu

DUBROVNIK – Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za izradu projektne dokumentacije u svrhu obnove i uspostave Interpretacijsko-edukativnog i istraživačkog centra Lokrum, u sklopu Benediktinskog samostana i Maksimilijanovog ljetnikovca.

Dokumentacija se izrađuje kako bi se projekt obnove cjelokupnog kompleksa prijavio za financiranje iz fondova Europske unije, a čiji će krajnji cilj biti uspostava Interpretacijsko-edukativnog i istraživačkog centra – priopćili su iz dubrovačke gradske uprave.

To će, kažu, doprinijeti održivom korištenju prirodne i kulturne baštine kroz edukaciju i informiranje posjetitelja. Samostanski kompleks danas se djelomično koristi u jugoistočnom dijelu gdje su postavljene tri izložbe za posjetitelje.

Ukupni troškovi provedbe projekta, odnosno izrade programsko-idejnog rješenja, idejnog i glavnog projekta iznose 1.234.200,00 kuna bez PDV-a. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira aktivnost u iznosu od 634.400,00 kuna.

K.B.