Odluka je pala! Prodaje se Spaladium arena!

Stečajni sudac splitskog Trgovačkog suda Velimir Vuković odlučio je na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo da Spaladium arena i zemljište površine 30.798 metara četvornih ide u prodaju, potvrdio je u četvrtak taj sudac.

Velimir Vuković stečajni je sudac u postupku nad dužnikom – tvrtkom Sportski grad TPN koja upravlja Spaladium arenom.

- Stečajna upraviteljica je predložila prodaju nekretnine stečajnog dužnika uz obrazloženje da su 28. prosinca 2022. nastupile posljedice blokade računa stečajnog dužnika zbog aktiviranja ovršnih rješenja u naplati komunalne i vodne naknade od Grada Splita - rekao je Vuković za Hinu.

Po njegovim riječima, stečajna upraviteljica pozvala je založne vjerovnike, Županijsko državno odvjetništvo i Grad Split na predujam troškova radi konzerviranja opreme i pripreme objekta za zatvaranje. Svi sudionici tog postupka upoznati su s činjenicom da prestanak rada Spaladium arene uzrokuje nužne troškove na zaštiti.

Vuković je podsjetio kako razlučno pravo imaju tri banke koje su kreditirale izgradnju Spaladium arene – Bank Austrija, Erste banka i Zagrebačka banka .

Osim dvorane na prodaju ide i pravo građenja ispod i oko objekta.

- Pravo prvokupa građenja uknjiženo je u korist Grada Splita - istaknuo je Vuković i podsjetio kako je 2007. godine određeno da se pravo građenja na zemljištu na kojem je Spaladium arena, nakon 30 godina, to jest 2037. godine prenosi Grad Split.

- Nitko od pozvanih se na poziv na predujam troškova nije odazvao. Cijena i uvjeti prodaje - objasnio je Vuković, slijedit će nakon što se procijeni vrijednost nekretnine, to jest izgrađene zgrada Spaladium arene i zemljišta

- Nakon toga stečajni sudac je dužan sazvati ročište da bi razlučni vjerovnici, to jest tri banke, iznijeli svoja stajališta o procijenjenoj vrijednosti nekretnina koje se prodaju - rekao je.

Podsjetio je kao je prije desetak godina procijenjena vrijednost bila oko 500 milijuna kuna.

Po procjeni stečajnog suca Vukovića, proces prodaje Spaladium arene može trajati nekoliko mjeseci, a može se odužiti i na više od godinu dana, prenosi N1.

Hina