Odlične vijesti za podstanare u Solinu - kreće program sufinanciranja stanarine!

Javni poziv će biti objavljen sutra i bit će otvoren do 6. rujna, odnosno ovisno koliko će biti prijavitelja. Sredstva će biti isplaćena retroaktivno.

Natječaj će biti otvoren 15 dana, do 6. runja, i sredstva će biti isplaćena retroaktivno od 1. siječnja 2024. godine pa do kraja godine, u iznosu od 180 eura za obitelji s djecom i 120 eura za samce i supružnike bez djece po javnom pozivu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. No, Grad Solin to nije limitirao te će svi biti u mogućnosti dobiti 180 eura sufinanciranja podstanarstva neovisno o tome radi li se o samcu ili obiteljima s djecom, izvještava Dalmacija danas.

- Vjerujem da će biti puno prijavitelja. Kako je ovo pilot program i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i program Grada Solina, temeljem ovih iskustava nadamo se ubuduće predviđati u proračunu izdvojiti i veća sredstva za ovu namjenu kako bi pomogli ljudima na području Grada Solina kojima je najteže, koji su podstanari čitav niz godina i kojima u uvjetima kada rastu cijene najma stana i kvadrata stana iz godine u godinu ovaj iznos puno olakšati", rekao je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Natječaj će biti objavljen na stranicama Grada Solina, a smjernice koje će u njemu biti naznačene jesu duljina podstanarstva na području Grada Solina, broj članova obitelji i primanja.

Započeta godina podstanarstva nosi 5 bodova, za svakog člana obitelji je dodatnih 15 bodova. Što se tiče primanja, natječaj je vođen srednjim primanjima građana Hrvatske i u Gradu Solinu, te će se maksimalan broj od 30 bodova dobiti za obitelj s četvero djece s primanjima do 1400 eura.

J.T.