Odličan početak sezone na Hvaru

U Sunčanom Hvaru zadovoljno trljaju ruke, u hotelima je 1.200 turista, booking je jako dobar, a lipanj je bolji nego 2019. godine.

Paklinski otoci velika su atrakcija i turistički mamac na otoku Hvaru. Barkarjoli zadovoljno trljaju ruke jer su im barke prepune turista unatoč višim cijenama nego lani.

– Bit će nam dobra sezona, puno bolja od korona godina, a hoće li biti bolja od 2018. i 2019. godine, to ćemo još vidjeti – govori jedan barkarjol.

– Pa dolaze odasvuda. Ima Španjolaca, Njemaca, Engleza – dodaje njegov kolega.

Turistima naviklima na inflaciju u svojim zemljama, cijene više ne smetaju. Ne prigovaraju niti za karte za brod, niti za cijene u restoranima i kafićima. – Cijene su skroz poštene – kaže jedan turist.

Zadovoljni su i u Sunčanom Hvaru. U hotelima je 1200 turista. Booking je jako dobar a lipanj je bolji nego 2019. godine.

– Zauzetost hotela je preko 90 posto, većina gostiju dolazi sa tržišta Sjedinjenih američkih država, Velike Britanije i drugih europskih zemalja, i u principu to su sve gosti veće platežne moći. Ostaju 3 do 4 dana, vole pojesti i popiti dobro a vole i izlete i brodove – objašnjava zaposlenica hotela.

Hrvatska Ibiza meka je dobre zabave. Noćni klubovi i beach barovi još se oporavljaju od korona godine i nastoje proširiti svoju ponudu.

Sve je spremno za još jednu sezonu u kojoj će se Hvar sigurno naći na vrhu raznih top lista naj destinacija, svjetskih i europskih.

Z.G.