ODLAZAK VIŠKOG UGOSTITELJA Preminuo Zoran Brajčić

VIS - Jutros je na Visu u 74 godini života preminuo Zoran Brajčić. Bez sumnje najzaslužnija osoba za nautički i gastronomski preobražaj grada Visa i čitavog otoka od zapuštene i zatvorene vojne baze u jedno od najatraktivnijih nautičkih odredišta čitavog Jadrana pa i Mediterana.

Zagrepčanin po rođenju a Višanì po obitelji, opredjeljenju i uvjerenju, vrativši se na otok donio je energiju i znanje iskusnog poduzetnika. Njegovi restorani Lambik a potom Pojoda postaju mjesta uzvišenog i inovativnog kulinarstva koje niti u jednom času ne zaboravljaju tradiciju, iskustvo i podneblje otoka i namah se pretvaraju u mjesta blagovanja koja se jednostavno moraju posjetiti i osjetiti, piše More.hr.

Pokazao je primjerom i visoko podignutom ljestvicom što za takvu sredinu znači vrhunska gastronomija i nije čudo da su ga slijedili mnogi pretvorivši kulinarsku ponudu otoka u nadaleko poznatu.

Istodobno, Zoran je inicijator osnivanja Issa Adria Nautike, lokalne tvrtke koja je godinama vodila brigu o vezovima na viškim rivama na Luci i Kutu i sidrištima, održavala ih, gradila i iz godine u godinu podizala razinu usluge. Bio je snažno društveno angažiran u gradskom poglavarstvu, promičući ideje modernog razvoja otoka nikad na uštrb ambijentalnosti  i zapostavljanja istinskih otočkih korijena.

Širokog srca, velikog kruga prijatelja, poznavatelj viške povijesti, života ribara, vinogradara i vlastele nedostajat će svima koji su ga poznavali i voljeli.

D.G.