Odgođeno spajanje mosta Ston na budućoj cesti preko Pelješca?

STON – Čini se da danas neće biti ništa od spajanja posljednjeg segmenta mosta Ston na Pelješcu. Planove su pobrkali loši vremenski uvjeti, a navodno grčki Avax koji Brodosplitu nije izdao bankovnu garanciju plaćanja za obavljene radove.

Svečanost postavljanja zadnjeg segmenta spomenutog mosta trebalo je biti održano u podne, a na lokaciju je trebao doći i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. No sudeći po informacijama koje je jutros na svojoj Facebook stranici objavio Brodosplit, od toga zasad neće biti ništa.

– Podizanje zadnjeg segmenta krenut će čim se ispune uvjeti; prvenstveno sigurnosni uvjeti i povoljne vremenske prilike te sukladno ugovoru izdavanje garancije plaćanja od grčkog Avaxa – stoji u objavi Brodosplita.

Iz Brodosplita također javljaju kako su njihovi radnici završili montažu pet segmenta čelične konstrukcije mosta Ston te da je preostalo još podizanje i montaža zadnjeg segmenta (C) – dužine 84, 4 metra i težine 363,50 tona. Zbog konfiguracije terena taj će segment trebale bi podizati dvije mega dizalice simultano u paru, a probno dizanje već je obavljeno.

J.K.