Odgađaju se rokovi zbog korone – Ribarska luka u Gaženici dovršava se tek u ožujku

ZADAR – Rokovi za dovršetak Ribarske luke u Gaženici pomaknuti su za ožujak ove godine. Iako su prema predviđenoj dinamici radovi trebali biti gotovi u prošloj godini, zbog poremećaja u opskrbnim lancima izazvanih COVID -19 pandemijom, ali i s radnom snagom, nije se uspjelo završiti u zadanom roku.

U sustavu EOJN-a objavljen je dodatak Ugovoru o građevinskim radovima pa je tako umjesto prvotno utvrđenog roka od 14 mjeseci utvrđen novi rok od 19 mjeseci, odnosno do ožujka, prenosi 057.info.

Foto: Lučka uprava Zadar

U listopadu je na gradilište ribarske luke pristigla čelična konstrukcija za potrebe izgradnje skladišnog prostora namijenjenog korištenju od strane ribarskih zadruga i obrta. Po prispjeću konstrukcije, odmah se pristupilo montaži, te se mogu vidjeti impozantne konture ovog objekta. Izgradnja skladišnog prostora, finalni je dio projekta rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke Gaženica, a koji se sastoji još od izgradnje obale za potrebe servisiranja brodova i izgradnje manipulativnih i prometnih površina, a koji su realizirani gotovo u cijelosti.

Foto: Lučka uprava Zadar

U budućnosti se u ribarskoj luci predviđaju dodatne investicije u daljnje poboljšanje infrastrukture namijenjene razvoju ribarstva i ribarske industrije, za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije i ishođenje pripadajućih dozvola kao i osiguravanje sredstava za financiranje predviđenih radova.

D.G.