Odgađa se za danas najavljen događaj na Iloviku

ILOVIK - Uslijed nepredviđenih okolnosti, odgađa se izložba fotografija podmorja na Iloviku, koja je trebala biti otvorena večeras u 19:30 na trgu ispred crkve.

Riječ je o noćnoj izložbi "Svjetlo i tama na morskom putu" koja ovaj put prikazuje svu ljepotu podmorja zadarskog arhipelaga. Izložba se postavlja u sklopu projekta "Ne KLIMAjte posidoniju" koji za cilj ima upoznavanje opće javnosti s klimatskim promjenama te podizanje svijesti opće javnosti o (prirodnim) prilagodbama na klimatske promjene na primjeru prirodnih rješenja i značaju očuvane prirode u borbi protiv klimatskih promjena.

Glavni "lik" u priči je morska cvjetnica posidonija, endemska morska trava koja je prepoznata kao važan alat u kontekstu učinkovite borbe protiv klimatskih promjena na međunarodnoj razini. Stoga će se paralelno održavati edukacija o posidoniji za posjetitelje izložbe.

Aktivnosti ove izložbe dio su inicijative Društva 20000 milja "Ne KLIMAjte..." i projekta "Ne KLIMAjte posidoniju" Društva 20000 milja čiju provedbu sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Zadar i Zadarska županija.

Novi termin izložbe na Iloviku bit će objavljen naknadno na Facebook stranici Društva istraživača mora 20000 milja.

J.K.