Odašiljači i veze: "Grom nam je oštetio odašiljač pa na Visu nema signala - nadamo se popravku tijekom dana"

Iz Odašiljača i veza stigao je i službeni odgovor na naš upit o nestanku TV signala na otoku Visu i dijelom na otoku Hvaru. Podsjetimo, s ova dva otoka stiglo nam je nekoliko poruka zabrinutih građana o nestanku signala s njihovih TV uređaja i tako je već dva dana.

Otočani su najviše zabrinuti hoće li večeras moći pratiti polufinalni ogled Hrvatske i Argentine na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Katru.  

- Zbog udara groma na našem objektu u Komiži došlo je do oštećenja odašiljača koji emitira programe MUX M1, dok odašiljač Vis također ne emitira navedene programe jer dobiva signal s objekta u Komiži.

Nakon nabavke zamjenskog odašiljača stručne ekipe OIV-a iz regije Split upućeni su na intervenciju koja je upravo u tijeku te se nadamo da će problem biti otklonjen tijekom ranih poslijepodnevnih sati - odgovorili su nam na upit.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Višani i dijelom Hvarani u ključnom trenutku ostali bez TV signala: “Kako ćemo pratiti utakmicu?” - Doznali smo odgovor
VIS/KOMIŽA – S otoka Visa i Hvara stiglo nam je nekoliko poruka zabrinutih građana o nestanku signala s njihovih TV uređaja i tako je već dva dana. Bez TV programa još bi mogli izdržati, no večeras je utakmica, pa se s razlogom pitaju zašto su zakinuti? - Molba s otoka