ODANA POČAST STRADALIMA NA MORU Obilježavanje 30. godišnjice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu

DUBROVNIK – U sklopu programa obilježavanja 30. godišnjice herojske obrane Grada i početka srpsko-crnogorske agresije na Dubrovnik u Domovinskom ratu odana je počast i svim stradalima na moru.

Uz prigodnu molitvu i sjećanje na one koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske, vijenci su u more položeni u gruškom zaljevu s broda Tirena.

Počast stradalima na moru u ime Grada Dubrovnika odali su predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović.

Predsjednik Vijeća Potrebica poklonio se i na grobu generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika koji je preminuo u siječnju ove godine.

Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služena je u crkvi Male braće, a ispred crkve svetoga Vlaha učenici dubrovačkih osnovnih škola paljenjem lampiona u znaku broja 30 dali su svoj doprinos ovoj važnoj obljetnici.

Podsjetimo, program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika trajat će zaključno do Dana dubrovačkih branitelja 6. prosinca, a objedinit će niz događanja od prezentacija multimedijskog karaktera, predstavljanja knjiga, projekcija dokumentarnih filmova, izložbi kojim će se građanima Dubrovnika i svim posjetiteljima slikovito i riječju predstaviti vrijeme velikih stradanja i  ljudskih gubitaka u Domovinskom ratu.

I.B.