Od zelenih površina do društvenog vrta u Splitu

SPLIT – Udruga permakultura Dalmacija ovu subotu organizira edukativnu šetnju i predavanja na nekoliko javnih lokacija u Splitu. Sve aktivnosti su javne i besplatne, a program traje 3 sata.

Program počinje u 19 sati, okupljanjem na Poljudu u tematskom parku “Za sva vrimena” gdje će krajobrazni arhitekt Igor Belamarić ispričati priču o nastanku ove oaze mediteranskog bilja te upoznati prisutne sa idejom parka u kojem potičemo bioraznolikost i lokalne, samonikle biljne kulture.

Laganom šetnjom obilazak se nastavlja do školskog vrta osnovne škole Skalice gdje će predstavnici udruge Permakultura Dalmacija (i prijateljske udruge Feniks) od 20:30 predstaviti ideju i proces nastanka ovog za Split jedinstvenog prostora. Osim o vrtu kao cjelini, biti će govora i o pojedinim elementima kao što su vrtne gredice, kompostne hrpe, rasporedu grmlja i drveća, hotelu za kukce, učionici na otvorenom te njihovom mjestu u sustavu.

Od 21:00 u učionici na otvorenom školskog vrta na Skalicama možete sudjelovati na prezentaciji “Urbani vrtovi i njihova budućnost u Splitu” na kojoj će Marin Kanajet iz udruge Permakultura Dalmacija govoriti o funkciji i koristima urbanih i društvenih vrtova u gradovima. Također predstavit će projekt RU:RBAN tijekom kojeg će grad Split uspostaviti pilot projekt urbanog vrta te se upoznati s aktualnom situacijom uspostave urbanog vrta u Splitu.

Foto: Školski vrt/Udruga permakultura Dalmacija/Facebook

Iako na lokaciji postoje klupe, vrtni namještaj i zidići izrađeni tijekom aktivnosti u vrtu ponesite dekice za piknik kako bi se mogli udobno smjestiti.

Detalje programa možete pronaći na Facebook stranici događaja.

K.B.