Očišćeno more u Kaštelima: “Izgleda da je prošlo vrijeme kad se sve bacalo u more”

Danas je u Kaštelima održana ekološka akcija pod nazivom ”Kaštela 2022” s ciljem čišćenja podmorja. Svake godine uoči turističke sezone Ronilački klub Giričić iz Kaštel Gomilice, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i TZ Kaštela organizira Ekološku akciju čišćenja podmorja, javlja Dalmacija danas.

Prijavilo se 20 klubova, 52 ronioca i 46 dobrovoljaca

Cilj same akcije je očistiti podmorje plaža i lučica prije dolaska turista, kako bi zajedno s službama gradske čistoće koje vode brigu o kopnenom dijelu prikazali Kaštela onakvima kakva ona doista i jesu, prelijepih sedam bisera. Klubu Giričić došli su pomoći prijatelji iz drugih ronilačkih klubova.

Prijavilo se 20 klubova, 52 ronioca i 46 dobrovoljaca, koji su iz brodova i uz priobalni dio skupljali izvađeno smeće. Smeće će biti deponirano u tri deponija za glomazni otpad, koji kao i svake godine, postave te odmah nakon akcije uklone djelatnici tvrtke ‘Zeleno i modro”, iako im je to neradna subota uvijek uskoče i pripomognu u ovakvim akcijama.

Foto: Đurđica Čavka

“Izgleda da je prošlo vrijeme kad se sve bacalo u more”

– Htio bih istaknuti da me raduje svijest građana, jer je zadnjih godina smeća sve manje i manje. Tako se pokazalo i ove godine. Duž obale koju smo prošli ovo jutro i na svim navedenim lokacija izvadili smo jedan kontejner za glomazni otpad smeća, što je za svaku pohvalu. Izgleda da je prošlo vrijeme kad se sve bacalo u more. Najviše nečistoće donese nevrijeme. Ovim putem zahvalio bih se svim našim prijateljima iz svih klubova, koji uvijek podrže našu akciju.

Foto: Đurđica Čavka

Zahvalio bih se i pokroviteljima, Gradu Kaštela i TZ Kaštela te našim sponzorima: OK servis vatrogasnih aparata, pizzeria Veseli Mate, pekara Ana , restoran Baletna škola i pivnici Prostor bez čije pomoći ne bi bilo moguće realizirati akciju ovakvih razmjera – kazao je podpredsjednik RK Giričić, Ivica Antunović.

Đurđica Čavka