OČIŠĆENA UVALA U MILNI: “Svako naše malo misto u dubini uvik čisto”

MILNA – Akcija čišćenja podmorja naziva “Svako naše malo misto u dubini uvik čisto” održana je u nedjelju 28.11.2021.g u milnarskoj uvali unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama.

Organizatori akcije su Draulik Milna, Otok Brac i Turistička zajednica općine Milna. U akciji je sudjelovalo preko trideset volontera iz udruga Planinarsko društvo Profunda , HGSS- ispostava Brač , Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce , Podvodno istraživački klub Mornar , HELP – Udruga za pomoć mladima , Pšrd Mrduja , te DVD Milna . Akciji su se odazvali i građani volonteri koji nisu članovi udruga i organizacija.

Foto: Facebook

Organizatori kažu da ih posebno veseli sudjelovanje djece u akciji, koja će, nadamo se, svijest o očuvanju prirode i zaštiti okoliša prenijeti novim generacijama koje će se možda bolje brinuti za naše prirodne resurse.

Foto: Facebook

– Zahvaljujemo svim građanima koji su se odazvali, ali i komunalnom poduzeću Meštralun na sudjelovanju u akciji , te Turisričkoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije i Općini Milna na sufinanciranju ove akcije čišćenja podmorja – poručuju.

D.G.