OCEANOGRAFI NA OTOKU Radionice i edukacije o moru na Šolti

GROHOTE - Oceanografi na otoku i ove godine nastavljaju s radionicama i edukacijama o moru, 26. i 27. kolovoza 2022  na Šolti u Grohotama.

Aktivnosti organiziraju znanstvenici i znanstvenice koji su aktivno uključeni u istraživanje mora dr. sc. Natalija Dunić s Instituta za oceanografiju i ribarstvo, mag. phys. Maja Karlović i dipl. ing. phys. Marko Mlinar s Hrvatskog hidrografskog instituta, dr. sc. Jadranka Šepić, mag.edu. Krešimir Ruić i dr.sc. Marin Vojković s Prirodoslovno-matematičkog  fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Prošlo ljeto su organizirali radionice na Ugljanu (Ugljan), Korčuli (Vela luka) i Hvaru (Vrboska). Sve aktivnosti su podržane od strane projekta ShExtreme i Stvar-Adri.

U subotu (27.8.) će održati radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta te društvene igre na temu mora u OŠ Grohote. Sudjelovanje je besplatno za svu djecu, samo je potrebna prijava.U petak (26.8. u 20 sati) pozivamo sve zainteresirane otočane i posjetitelje na predavanje (znanstveni kafić) pod nazivom Kiselo more-tihi ubojica koje će održati dr.sc. Natalija Dunić u Buffetu Grohote. Prijave na radionicu možete izvršiti preko POVEZNICE (ili putem maila oceanografi.na.otoku@gmail.com), a više informacija o aktivnostima možete pronaći na Facebook stranici Oceanografi na otoku.

- Veselimo se skorom viđenju u Grohotama, gdje Vas željno iščekujmo - poručuju organizatori.

D.G.