Obuljen Koržinek obišla radove na Samostanu u Cavtatu koje financira Ministarstvo kulture

KONAVLE - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek boravila je u petak u radnom posjetu Općini Konavle. Ministrica je ovom prilikom u pratnji načelnika Boža Lasića sa suradnicima obišla više lokacija u čijoj je obnovi i/ili realizaciji sudjelovalo Ministarstvo.

U Franjevačkom Samostanu Gospe od Snijega gdje je Ministarstvo kulture pomoglo 300 tisuća kuna vrijednu obnovu krovišta, gvardijan fra Ilija Stipić uručio je ministrici zahvalnicu kao simboličnu gestu doprinosa Ministarstva, ali i nje osobno.

Ministrica Obuljen Koržinek obišla je ovom prilikom i Ljetno kino Cavtat koje je Općina Konavle dobila natrag u posjed prije dvije godine te je ubrzo privela svojoj izvornoj javnoj svrsi i vratila svim mještanima Konavala.

Općina Konavle ovaj je projekt uspješno prijavila na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture Ministarstva kulture i medija. Za tu namjenu odobreno je 300 tisuća kuna.

Naposljetku ministrica je obišla i cavtatsku biblioteku koju je Ministarstvo pomoglo sa 110 tisuća kuna te istaknula kako su Konavle jedan od pozitivnih primjera u Hrvatskoj kada je riječ o ulaganju u kulturu te kako je sretna vidjeti rezultate uloženih sredstava uživo.

Načelnik Lasić zahvalio se ministrici i svim djelatnicima Ministarstva kulture istaknuvši kako će i dalje raditi na dobro pripremljenim prijavama projekata kako bi se kulturni sadržaj još više oplemenio i vratio žiteljima Konavala.

I.G.